Szekszárd

Alsóbb rendű utak újulnak meg

Alsóbb rendű utak újulnak meg

Csaknem 20 kilométernyi alsóbb rendű utat újítanak fel Tolna megyében a Terület- és településfejlesztési operatív program  több mint 1,7 milliárd forintos forrásából.

Négy munkaterületet már átadtak, a felújítások várhatóan az év második felében fejeződnek be. A rekonstrukcióval Pincehelyet Ozorával összekötő 6408-as út 8,9 kilométeres szakasza, Jágónak és Kaposszekcső között, a 6519-es út 5,9 kilométere, Bonyhád és Tolna egy-egy belterületi útszakasza újul meg.

 

Csaknem 20 kilométer alsóbb rendű utat újítanak fel Tolnában

Csaknem 20 kilométer alsóbb rendű utat újítanak fel Tolnában

 

A felújítandó szakaszok között szerepel a 6317-es út Sárszentlőrinchez közeli, az 5601-es út szálkai, egy-egy kilométeres szakasza, az 51165-ös út bogyiszlói része és a 6313-as út 190 méteres hossza Kölesd és Kistormás között. Átépítik az 51366-os út Tolnától Domboriig vezető részén a faddi csomópontot, ahol a faddi elágazásnak lesz elsőbbsége. Tolna megyében hazai forrásból további harminc kilométer hosszan újítanak fel kétszámjegyű utakat, 1,2 milliárd forintos TOP-támogatással pedig Szekszárd térségében 8,8 kilométer hosszan végeznek majd felújításokat.

MTI/T.D.