Szekszárd

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát

A szekszárdi Ferropatent Zrt. összesen kétmilliárd forintos beruházással hozta létre új üzemcsarnokát.

Az acélkereskedelemmel és -feldolgozással foglalkozó cég a beruházást Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 720 millió forintos támogatásával valósította meg, az összeget technológiai fejlesztésre fordította. A létesítmény avatásán Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hangsúlyozta: bízik abban, hogy a magyar gazdaság jelenlegi növekedése hozzájárul a helyi vállalkozások fejlődéséhez.

 

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

Az üzemcsarnokban elhelyezett, új gépsor egyedülálló módon lesz képes táblásítani a 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket

 

Barta Gábor, a cég pénzügyi és gazdasági igazgatója tájékoztatása szerint a 800 millió forint saját forrásból épült, 4600 négyzetméteres üzemcsarnokban elhelyezett, új gépsor egyedülálló módon lesz képes táblásítani a 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket. Az 1,2 milliárd forint értékű, saját fejlesztésű technológiának köszönhetően vevőiket gyorsabban és pontosabban tudják kiszolgálni. Az így előállított termékeket jellemzően mezőgazdaságigép-gyártók, tartályokat gyártó üzemek, kisebb részt az építőipar használja fel.

 

MTI/T.D.