Szekszárd

Korszerűsítik a szedresi speciális gyermekotthont

Korszerűsítik a szedresi speciális gyermekotthont

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása a Tolna megyei Szedresen.

Sándor Zoltán, az alapítvány elnöke elmondta: a tizenhét fiatalnak otthont adó épületet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program 32 millió forintos támogatásával újítják fel. A 450 négyzetméteres kastélyra egy 330 négyzetméteres, második szintet építettek, ahol kilenc helyiséget, köztük négy tanulószobát alakítottak ki, és felújították a földszinti 2-4 ágyas lakószobákat is. 

 

Korszerűsítik a szedresi speciális gyermekotthont

A szedresi speciális gyermekotthonban 14 és 18 éves kor közötti, alkohol- és drogfüggő, valamint magatartászavarral küzdő fiúk laknak

 

A korszerűsítés bővítést is jelentett; jelenleg kilencen várnak arra, hogy a szedresi otthonban helyezzék el őket. Sándor Zoltán elmondta: az országszerte 21 ezer állami gondoskodás alatt álló gyermek között 650 speciális igényű van, és számuk emelkedik. A Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány 2005 óta működteti a szedresi speciális gyermekotthont, ahol 14 és 18 éves kor közötti, alkohol- és drogfüggő, valamint magatartászavarral küzdő fiúkat helyezhetnek el.

 

MTI/T.D.