Szekszárd

Korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

Korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból ötven százalékos támogatásával korszerűsítik Szekszárdon a távhőrendszert.

A 289 millió forintos beruházásnak köszönhetően öt százalékkal csökken a városban a földgázfelhasználás. Az idén kezdődő és jövő év végéig befejeződő munkálatok keretében kazánokat korszerűsítenek, nyolc hőközpontot újítanak fel, és a belvárosban 300 méter hosszan vezetéket cserélnek.

 

Korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszertA távhőrendszer korszerűsítésével öt százalékkal csökken a városban a földgázfelhasználás

 

A kazánok rekonstrukciójával évente mintegy 250 ezer köbméterrel csökken majd a földgázfelhasználás. A vezetékcserével felére csökken az érintett szakasz hővesztesége, és a hőközpontok a felújítás után húsz százalékkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak. A vezetékcserével, illetve az 1845 lakás számára fűtési és használati meleg vizet biztosító hőközpontok rekonstrukciójával jelentősen nő a távhőrendszer üzembiztonsága.

 

MTI/T.D.