Szekszárd

Megújul a sötétvölgyi tó környezete

Megújul a sötétvölgyi tó környezete

A Szekszárd mellett fekvő  sötétvölgyi horgásztó környezete újul meg a Gemenc Zrt-nek köszönhetően. A felújítás keretében új kirándulóközpont, családi piknikrét és játszótér épül, valamint felújítják a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényt.

Az erdőgazdaság közleménye szerint a 12,5 hektáros tó mellett, a korábbi fabarakk helyén 2018 nyarára egy 120 négyzetméteres, többfunkciós fogadóépület készül, ahol vendéglátóhely, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, illetve itt alakítják ki a halőr és az erdészet irodáját is. A tó délkeleti sarkánál lévő ligetben családi összejövetelekre alkalmas parkot alakítanak ki szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

 

Megújul a Szekszárd mellett fekvő, sötétvölgyi horgásztó környezete - fotó: kadarka.net

Megújul a Szekszárd mellett fekvő, sötétvölgyi horgásztó környezete

 

Ugyanitt egy süllőfészek elnevezésű, egyedi játszóteret is terveznek, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál. Megújul a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvény is, pihenőhelyeket építenek ki a tó körüli gyalogút mellett, a szigetre fahidakon sétálhatnak majd be a kirándulók. 

MTI/T.D.