Szekszárd

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

Idén már 8. alkalommal rendezik meg a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót az egész országban, ez hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Az önkéntes gyűjtés célja, hogy közösen megtisztítsuk a környezetünket az eldobált szeméttől. Ez a rendezvénysorozat a Fenntarthatósági Témahét ideje alatt lesz, 2019. március 18-24-ig. Bármikor lehet csatlakozni. Az iskolások számára ez egy jó tanulási lehetőséget biztosít és erősíti bennük a környezettudatosságot.

 

A lakosság körében népszerű ez az akció, sokan szoktak jelentkezni. Komoly közösségépítő szerepe van. A szervezők azt tapasztalják, hogy aki részt vesz legalább egyszer egy ilyen rendezvényen, az később sokkal jobban oda figyel a környezetére.


Fontos a környezettudatosság

Fontos a környezettudatosság!

 

 

Lehet csatlakozni önkéntesként vagy koordinátorként bármelyik napra 2019. március 3.-ig a teszedd.hu honlapon. Önkéntesként  csak annyit kell tenni, hogy egy meglévő találkozó ponthoz kell csatlakozni, ahol elmondják, majd mit kell csinálni. A koordinátornak az a dolga, hogy kézben tartsa a szemétgyűjtés menetét és elintézze az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

 

Az akció mindig addig tart, amíg az összes szemét elfogy a kijelölt területen vagy az időjárás illetve a jelentkezők lelkesedése lehetővé teszi. Csak olyan szemetet lehet szedni, amit kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető.

 

A hulladékgyűjtéshez szükséges kesztyűket és zsákokat az ITM biztosítja és a szemétszedést követően pedig a hulladék elszállításról is gondoskodik. A gyűjtéshez biztosított eszközöket a Magyar Posta Zrt. ingyenesen juttatja el a koordinátorokhoz.

 

Szerencsére országszerte vannak hasonló megmozdulások, kezdeményezések, amiket  a kormány is támogat így hozzá tudunk járulni a környezet védelméhez.