Szekszárd

Újabb ipari park létesül Szekszárdon

Újabb ipari park létesül Szekszárdon

A Modern városok program keretében új ipari parkkal bővü Szekszárd, a 6,5 milliárd forintos beruházásban új elkerülő út is épül a tehergépjármű-forgalomnak.

Az ipari park létrehozásához szükséges százhektáros terület csaknem felét már megvásárolta a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt., ahol 2018 első felében kezdődik a közművesítés. Ács Rezső polgármester tájékoztatása szerint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együttműködve már keresik a lehetséges befektetőket, előnyben részesítik a feldolgozóipari, könnyűipari, illetve a szolgáltatásban működő cégeket.

 

A Modern városok program 6,5 milliárd forintos támogatásával új ipari park létesül Szekszárdon

A Modern városok program 6,5 milliárd forintos támogatásával új ipari park létesül Szekszárdon

 

Szólt arról, hogy szintén a Modern városok program támogatásával szakképzési programot indítottak, melyben vállalták, hogy a város öt év alatt ötszáz olyan, jól képzett szakembert bocsát ki, akikre a térség gazdaságának szüksége van, és az atomerőmű bővítésében is részt vehetnek. Továbbá fejlesztik a jelenlegi, 2008-ban kialakított, 50 hektáros ipari parkot: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 500 millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren.

 

MTI/T.D.