Szekszárd

Útfelújítási program indul Szekszárd térségében

Útfelújítási program indul Szekszárd térségében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 8,8 kilométernyi közutat újít fel és 9,4 kilométernyi kerékpárutat épít Szekszárd térségében a Terület- és Településfejlesztési Operatív program 1,2 milliárd forintos támogatásával.

A zrt. tájékoztatatása szerint a projekt keretében  két mellékúton, a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő út 1,85 és a gemenci Dunánál lévő Keselyűs hajóállomáshoz vezető út közel 7 kilométeres szakaszán készül majd teljes útrekonstrukció. A beruházás közvetlenül kapcsolódik az M6-os autópálya  2010-ben forgalomba helyezett, Keselyűsi csomópontjához. Az azóta megnőtt forgalom miatt az érintett szakaszon jelentősen romlott az útburkolat, ami több balesetet is okozott.

 

Útfelújítási program indul Szekszárd térségében

A projekt keretében 9,4 kilométernyi kerékpárutat építenek Szekszárd térségében

 

A mellékutak felújítása mellett 9,45 kilométer hosszon új, az útburkolattól elválasztott, kétirányú kerékpárút is készül: a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő út mellett több mint 2,1, a Keselyűs hajóállomáshoz vezető út mellett pedig 7,3 kilométernyi új kerékpár-szakaszt építenek meg. A projekt előkészítő szakaszban van, a tervezett befejezési határidő 2021. augusztus 25.

 

MTI/T.D.