Szekszárd

Üzemcsarnok bővítés Bonyhádon

Üzemcsarnok bővítés Bonyhádon

A bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. egy új, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül, a 300 milliós forintos fejlesztés a Terület- és településfejlesztési operatív programban, az önkormányzati tulajdonban lévő Bonycom Kft. beruházásában valósul meg. A bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó cég  nyáron adta át legutóbb épült, 1000 négyzetméteres üzemcsarnokát.

Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2003-ban Bonyhádon a Salamandra cipőipari vállalat 1300 embert bocsátott el, ami válsághelyzetet okozott a város számára. Azóta sikeresen fejlesztették a település iparát, és mára Bonyhád a helyi gazdaság fejlesztése mellé tud állni. A politikus hangsúlyozta, hogy ma Európa gazdasági motorját a visegrádi országok jelentik, amelynek alapvető szereplője Magyarország. "Reméljük, hogy  a gazdasági fejlődés egyre inkább ebbe a térségbe tevődik át, és ennek fontos szereplője Bonyhád, valamint a Schhäfer-Oesterle Kft." - fogalmazott.

 

A bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. egy új, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül

A bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. egy új, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül

 

Frei István, a német tulajdonú cég ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a jelenleg 350 embert foglalkoztató kft. a bővítés után 50 fővel növeli létszámát. Az új csarnokban jövő év második felétől az Audi-Volkswagen csoporthoz tartozó Lamborghini városi terepjárói számára készítenek bőrbevonatú ajtókárpitokat. A szekszárdi PSN Építőipari Kft. kivitelezésében épülő üzemcsarnok 2018. első negyedévében készül el, az új termék gyártása az év második felében kezdődik. A Schäfer-Oesterle a munkahelyek megtartása érdekében középfokú szakképzést is indít a térségben.

 

MTI/T.D.