Szekszárd

Zöldterületnövelő beruházás Szekszárdon

Zöldterületnövelő beruházás Szekszárdon

A Zöld városok program több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon, a 2018-ban kezdődő fejlesztések elsősorban a város központi részein valósulnak meg.

tolnai megyeszékhely önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból nyert el 1,27 milliárd forintot a beruházásokra. A projekt keretében a belváros húszezer négyzetméternyi területén növelik a zöldfelületek arányát és a parkolók számát. A fejlesztések érintik a Liszt Ferenc, a Szent István, a Luther teret, ahol a betonnal burkolt részeket zöldfelületek váltják fel, és az elképzelések szerint közösségi térré alakítják a Prométheusz parkot. Tervezik azt is, hogy a Liszt Ferenc téren szoborparkot és kulturális sétakertet alakítanak ki.

 

Több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon

Több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon

 

A zöld város program keretében parkolóház épül a belvárosban; a parkolóhelyek számát legalább százzal tervezik növelni. A forrásoktól függően a város lakótelepein is bővítik a zöldfelületeket és fejlesztik a játszótereket. Januárban a projekt elemeire ötletversenyt hirdet az önkormányzat, a kivitelezés várhatóan 2018 végén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be.

 

MTI/T.D.