Elindult az új orvosi rendelők kialakítása Szekszárdon

A korábbi felnőtt orvosi ügyelet helyén alakítják ki az új orvosi rendelőt Szekszárdon, egy 240 négyzetméteres területen a Vörösmarty utcában.

Megkezdődött a munka – már a kivitelezőt is kiválasztották. Így több meg nem valósult terv és félbemaradt építkezés után a Vörösmarty utca 5. szám alatti, 240 négyzetméteres területen lesz az új szekszárdi orvosi rendelő. Itt működött korábban a felnőtt orvosi ügyelet – tudatta a teol.hu.
 
A projekt kivitelezése pályázati pénzből vehette kezdetét, 220 millió forintos európai uniós támogatással. Az összegből alakítják ki, illetve újítják fel a rendelőket és a kiszolgáló helyiségeket. Akadálymentesítés is lesz, valamint parkoló a kerekesszékeseknek.
 
Elindult az új orvosi rendelők kialakítása Szekszárdon
Elindult az új orvosi rendelők kialakítása Szekszárdon
 
Fővállalkozóként a város tulajdonában levő Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a munkákat. Szekszárdiak tervezték meg az épület átalakítását, s alvállalkozók működnek közre a megvalósításban. Az akadálymentesítést rehabilitációs szakmérnök bevonásával valósítják meg. Várhatóan 2023 szeptember végén fejeződik be a munka – írta a teol.hu.
 
Ide költözik majd át a 14. számú felnőtt háziorvosi körzetet ellátó dr. Bálint Orsolya doktornő a Kadarka utcából, valamint a 3-as körzet orvosa, dr. Papp Zoltán is.
 
Azzal, hogy két rendelő egy épületben működik majd, megspórolható az üzemeltetési költség jó része. A szolgáltatás színvonala nő, az alapellátásban dolgozók munkakörülményei pedig jobbak lesznek.
 
Ebben a két körzetben egyébként több mint 4 ezer lakost látnak el – tudatta a teol.hu.
 
B.A.