Kifüstölik Szekszárdon az illegális csapadékvíz-elvezetéseket

Szennyvízhálózat-ellenőrzést végez a szekszárdi E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt., hogy kiderüljenek az illegális csapadékvíz-elvezetések a városban.

Már május 6-tól kezdődően elkezdte felderíteni az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. a szekszárdi illegális csapadékvíz-elvezetéseket – tudatta a szekszard.hu.
 
Az ellenőrzés úgy történik, hogy az utcai gerincvezetéken lévő tisztítóaknán keresztül füstölést végeznek.
 
Ha ugyanis füstölést tapasztalnak az ereszcsatornából, vagy a telken belüli csapadékvíz-gyűjtő akna rácsán át, az azt jelenti, hogy a csapadékvizet illegálisan a szennyvízcsatornába vezették – írta meg a szekszard.hu.
 
Kifüstölik Szekszárdon az illegális csapadékvíz-elvezetőket
Kifüstölik Szekszárdon az illegális csapadékvíz-elvezetőket
 
A vállalat ellátási területén lévő szennyvízelvezető rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy a mindennapos használat során keletkező szennyvízet elvezessék, vagyis, a szennyvíz visszatorlódását váltja ki, ha a szennyvíz közcsatornába illegálisan csapadékvíz jut.
 
Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. kiemelte, hogy a szennyvíz fertőzésveszélyes anyag, tehát ha kikerül a hálózatból, jelentős közegészségügyi és anyagi károkat is okozhat – s ez olykor nemcsak a szolgáltatót, hanem a felhasználókat is érinti – írta a szekszard.hu.
 
B.A.