Szekszárd – Célegyenesben a város sportcélú fejlesztései

Folytatta a Szekszárdon megkezdett tárgyalásokat a város polgármestere és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – az egyeztetésen az uszoda, a rekreációs központ és az új sportcsarnok ügye is szóba került.

Ismét tárgyalóasztalhoz ült november 22-én Ács Rezső polgármester és Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter Szekszárdon.
 
A városatya közösségi oldalán számolt be arról, hogy a korábban megkezdett tárgyalásokat folytatták, s ennek legfőbb pontjai változatlanok.
 
Azaz, az állam átveszi és megvalósítja a város sportcélú fejlesztéseit. Első lépésben befejezik az uszodát 2024-ig, majd üzemeltetik is a létesítményt. A „csomag” része azonban a rekreációs központ (élményfürdő) és az új sportcsarnok is.
 
Szekszárd – Célegyenesben a város sportcélú fejlesztései
Szekszárd – Célegyenesben a város sportcélú fejlesztései
 
Szóba került a TOP plusz program keretében Szekszárdnak megítélt keret szűkössége, valamint az is, hogy a helyijáratos buszközlekedés működtetése során tetemes pluszköltségek keletkeztek.
 
Ács Rezső kiemelte, hogy a szekszárdiak november 13-án küldött üzenete elért Budapestre, s minden kérdésére megnyugtató választ kapott.
 
A polgármester közösségi oldalán kitért arra is, hogy a tárgyalás során egyéb ügyek is terítékre kerültek, így világossá vált, hogy 2023 januárjától az önkormányzatnál is jelentős változásokra lesz szükség.
 
Fotó: Facebook/ acsrezso.szekszard
 
B.A.