Szekszárd - Fontos lenne befejezni a Zöld város programot

A Zöld város program is terítékre került a közelmúltban a szekszárdi közgyűlés napirendi pontjai között. A képviselő-testület arra jutott, rövid az idő, de le kell zárniuk azt.

Összesen négy napirendi pontot tárgyalt január végén a szekszárdi közgyűlés, melyek között szóba került a Zöld Város program is – utóbbit 5 évvel ezelőtt indították el.
 
A programnak 4 hónapon belül be kell fejeződnie, ellenkező esetben a városnak vissza kell fizetnie az eddig felhasznált 200 millió forintos támogatást – tudatta a teol.hu.
 
Szekszárd - Fontos lenne befejezni a Zöld város programot
Szekszárd - Fontos lenne befejezni a Zöld város programot
 
Hosszú vita lett a kérdésből, többen feltették a kérdést, miért húzódott ilyen sokáig a megvalósítás. Az előterjesztő, dr. Biró Gyula több okot is említett, illetve a közbejött javaslatokat is sorolta: így a parkolóházat, a karbonmentes házat és az áttervezéseket - írta a teol.hu.
 
A program szerint 2023 tavaszáig még 41 beteg vagy tájidegen fát is ki kellene vágni, ezek pótlását pedig a kivitelezés során oldanák meg.
 
Akadt vélemény, mely szerint ahhoz, hogy 4 hónap alatt valóban be lehessen fejezni a Zöld Város programot, csoda lenne szükséges – a testület azonban egyhangú szavazással úgy döntött, a programot meg kell valósítani – írta meg a teol.hu.
 
Fotó: facebook.com/acsrezso.szekszard
 
B.A.