Szekszárdról indul útnak a mentőhelikopter

Légimentő-bázist adtak át Szekszárdon december 20-án – ezzel a helyiek 15 éves álma vált valóra. A bázis 650 millió forintból valósult meg a tolnai megyeszékhelyen.

Immár Szekszárdról száll fel a mentőhelikopter: december 20-án megtörtént a légimentő bázis ünnepélyes átadása – tudatta a teol.hu.
 
A 650 millió forintból megvalósult létesítményt dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója avatta fel.
 
Szekszárd 2007 óta biztosította a területet a megépítéshez, most tehát egy másfél évtizede álom vált valóra – írta meg a teol.hu.
 
A légimentők tehát a pécs-pogányi repülőtérről átköltöztek a tolnai megyeszékhelyre. 1300 négyzetkilométeres terület tartozik hozzájuk, de szükség esetén távolabb is segítséget nyújtanak.
 
Magyarországon jelenleg 7 bázisról 9 mentőhelikopter tud segítetni a bajbajutottaknak – adta hírül a teol.hu.
 
Átadták a szekszárdi légimentő-bázist - Fotó: facebook.com/acsrezso.szekszard
Átadták a szekszárdi légimentő-bázist - Fotó: facebook.com/acsrezso.szekszard
 
Ács Rezső, Szekszárd polgármestere közösségi oldalán beszámolt arról, hogy a szekszárdi az ország 4. légimentő bázisa. Azzal, hogy Pécs mellől ide telepítették a mentőhelikoptert, 1300 km2-rel nőtt a terület, ahova 15 percen belül elér a segítség.
 
Szekszárd 2007-ben kijelölte az ipari parkban a bázis otthonául szolgáló területet. Az eltelt időszakban több szervezeti változás is történt, a közgyűlés azonban mindig támogató döntést hozott, legutóbb 2022 februárjában.
 
Amikor szükség volt rá, a város az ingatlan tulajdonjogát is átadta az államnak, ezzel is segítve a fejlesztés megvalósulását. Nagy öröm, hogy végre ki lehet mondani:
a szekszárdi és környékbeli lakosok ezentúl még nagyobb biztonságban lesznek – írta a városatya bejegyzésében.
 
Fotó: facebook.com/acsrezso.szekszard
 
B.A.