Többszáz millióból fejlesztik Tolna megye járóbeteg-ellátását

Közel 900 millió forintból fejlesztik a dombóvári, bonyhádi és szekszárdi kórházhoz tartozó járóbeteg-ellátást.

A beruházás keretében a dombóvári Szent Lukács Kórházban leginkább infrasturkturális fejlesztésekre 295 millió forintot fordítanak. A munkálatok során felújítják az épület tetejét, villamos hálózatát, fűtési rendszerét és kicserélik a nyílászárókat is. A fejlesztés keretében kardiológiai, gasztroenterológiai és nőgyógyászati eszközöket vásárolnak.
 
Többszáz milliót fordítanak fejlesztésekre
 
A bonyhádi kórház fejlesztésére 292 millió forint jut, melynek jelentős részét orvosi eszközökre és műszerek beszerzésére fordítják. A gasztroenterológiai ellátásban teljesen felújítják az endoszkópos labort, új, szívultrahang-vizsgálatra alkalmas echokardiográfot és fül-orr gégészeti eszközöket és számítástechnikai eszközöket vásárolnak, valamint megújul az épület szellőző, hűtő-fűtő rendszere is.
 
A szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórházhoz tartozó rendelőintézetben 285 millió forintos támogatásból hét orvosi szobát fejlesztenek. A traumatológiai ellátás számára mennyezeti csöves, direkt digitális felvételező röntgen, a szédülés ambulanciára pedig Video Head Impulse Test érkezik. Vesznek újszülöttek hallásvizsgálatára szolgáló készüléket, gége- és hörgőtükröző berendezéseket és számos endoszkópos eszközt.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk